Aktualitás dátuma: 
2017. június 23., péntek - 10:15

Nem csak futásból, szerénységből is 5*


Egy tiszaújvárosi talpvizsgálat alkalmával találkoztunk, ahol a sportolással kapcsolatosan feltett rutinkérdésre kaptam, a meghökkentő választ. 24 órát!
Nagyon vártuk, hogy elkészüljön Attila futó talpbetétje és időnk legyen egy kicsit beszélgetni. Erre a XI. NN Ultrabalaton után került sor a Talpcentrumban:
Badics Attilával a futásról.

- Én csak magam miatt csinálom, nem vagyok profi és nálam sokkal tehetségesebb futókat ismerek. Én a tehetséget szorgalommal pótolom. 
 A mostani Balaton körbefutás 28 óra 20 perc alatt sikerült. 220 km. 128 km után ettem egy jót és egy kicsit leültem, na azt nem kellett volna… Az éjszakai álmosság most elmaradt, bizonyára a vihar miatt. Legutóbb éjszaka nagyon álmos lettem, ezért az egyik frissítő pontnál hasra vágtam magam egy padon. Kértem az ottlevőket: tíz perc múlva keltsenek fel. Az az tíz perc csodákat tett.

Hogy mire vagyok a legbüszkébb, azt gondolom, hogy 2015-ös Spartathlon versenyemre. Azt 35 óra 18 perc alatt teljesítettem.

(A Spartathlon egy 246 kilóméteres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol, és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak.)


Hatalmas élmény azon a meghívásos versenyen részt venni, ahol már a nevezésnek is nagyon szigorú kritériumai vannak.

Még sok versenyre szeretnék eljutni, de engem legalább annyi boldogsággal tölt el, ha egy kedves ismerősömnek segíthetek abban, hogy előszőr átlépje a tíz kilóméteres álomhatárt, és másnap azzal hív fel:
- Attila el sem hiszem, hogy megcsináltam! És csak a vállamban van izomláz! Köszönöm!

 

Örülünk, hogy ennek a végtelenül szerény embernek készíthettünk a Podiarttal egy egyedi futóbetétet. Sok sikert, sok örömöt és számtalan egészségesen megtett kilómétert kívánunk!

 

Ingyenes bolti talpvizsgálat foglalás