Ahogy László Atya megígérte, úgy dolgozott a fordításokon. A második elkészült fordítás az Accordo Aranció illatcsaládról szóló gyönyörű szöveg lett.

NARANCS HARMÓNIA

A vitalitásnak, az életerőnek színe van: s ez a Narancs! Valójában, ennek a szép intenzív és élénk színnek pozitív hatása van a szellemünkre (lelkünkre).
A Természet ennek a színnek sokféle elbűvölő magyarázatát kínálja, mint annak a három gyümölcsnek az esetében, melyeket az Erbolario gondosan válogatott, s amelyekből becses összetevőket vont ki, hogy megteremtse a Narancs Harmóniát: különleges sorozat a bőr, s az ő…éltető szépsége számára! A Mandarinnal, a lédús déligyümölccsel kezdjük, mely eredetét tekintve feltételezhetően kínai; nevét a Mandarinok, neves kínai tisztviselők ihlették, melyekről mondják, hogy ennek a gyümölcsnek a színéhez hasonló ruhát öltöttek magukra. Ez a szép déligyümölcs flavonoidokban, C-vitaminban, de B és A-vitaminban, vasban, magnéziumban és folsavban gazdag: a receptekben rostjának, leveleinek és héjának kitűnő kivonatával szerepel, a gyümölcsből nyert, igen tiszta desztillált vizével együtt. 
Említésre méltóak a bőr számára előnyös tulajdonságai: antioxidáns, védekező, puhító és frissítő tevékenységet fejt ki. A második gyümölcs a keserű Narancs, amelyet a Citrus Aurantium nevű fáról szüretelnek, indiai eredetű, s az arabok a IX. századtól kezdődően termesztették.
A hagyományos orvostudomány szívesen vonta be az alkalmazott gyógyászatba a szervezet életfunkcióinak serkentésére: a Narancs Harmónia Termékcsalád összetevőiben a legjobb minőségű kivonat van jelen, melyet a gyümölcshéjból nyernek, s amely valóban különleges figyelemmel viseltetik az iránt, hogy életre keltse nem csak a bőrszövet frissességét, hanem feszességét és rugalmasságát is. 
A harmadik gyümölcs, mely ezt az élénk színt (narancs) ölti magára, az az ún. Hólyagcseresznye, egy örökzöld növény által érlelt ehető bogyó, s amely a burgonyafélék családjához tartozik. 
Különösen értékes a gyümölcsben a koncentrált C-vitamin tartalom, a szintén tartalmazott tanninnal, ásványi sókkal és szacharidokkal együtt, melyek a termékekben különösen hatásosnak bizonyulnak hidratáló és tonizáló erejüknél fogva.
Három gyümölcs, háromszor narancs…csodálatos adottságokkal eltelve, éppen azért, hogy előhozzák a bőr szépséges voltát: no de a Narancs Harmónia Termékcsaládnak van még egy hívogató, eredeti megkülönböztető jegye: egy szippantás, mely ámulatba ejt élénk, pozitív illata, intenzív és fénylő megjelenése révén, tökéletes összhangban a férfi és női személyiséggel.

PARFÜM – Összetevők: Mandarin, keserű Narancs, Szilva és Vanília

Derűs lelkesedés újraébredése, olyan illattal, mely magában foglalja az illatos Narancs Harmónia éltető energiáját és meleg fényét.
Eredeti és óhajtott érzés nő és férfi számára…az érzékek és a szellem pozitív hangulata érdekében.

HABFÜRDŐ Mandarin, keserű Narancs és Hólyagcseresznye kivonatával

Egy szépséges fürdő, egy tusolás, mely megadja az örömet, hogy újra fölfedezzük a hámréteg természetes, életteli feszességét: a kellemes, és védelmet biztosító tisztító hatóanyagok a jó receptúra alapján képesek a legérzékenyebb bőrt is ápolni, s bevonják azt láthatatlan filmréteggel, mely alkalmas arra, hogy távol tartsa a szárazságot és a dehidratáltságot. Továbbá a tonizáló és frissítő hatás biztosítása érdekében hozzáadódnak a Mandarin rostjának, héjának és leveleinek kivonatai, a keserű Narancs és a Hólyagcseresznye héjának kivonatai: három olyan gyümölcs, melyben közös a szép narancs színük és sok nagyszerű tulajdonságuk a puha és rugalmas hámréteg elérése érdekében.
A Narancs Harmónia hosszantartó illatanyagai eredeti mivoltukkal hosszan és élvezhetően fonják körbe az embert.

FOLYÉKONY TESTÁPOLÓ KRÉM Mandarin, keserű Narancs és Hólyagcseresznye kivonattal

Egyedi illat, könnyű és kellemes állag jelentik az elsődleges, értékes tulajdonságait, melyek arra hívogatnak, hogy az egész test bőrfelületét masszírozzuk be az emulzióval. Mindehhez rögtön hozzáadódnak valamennyi növényi összetevő hatékony tulajdonságai, mely összetevőket az Erbolario Kutatócsoportja fedezte fel és válogatta, hogy ezt a terméket különösképpen egyedivé tegye azzal a céllal, hogy bőr hámrétegének feszességét és puhaságát megőrizze: az összetevők között jelennek meg a tápláló és puhító narancsmagolaj, a bio napraforgóolaj, s az olajbogyó nem szappanosítható darabjai kiegészülve a Mandarin rostjának, héjának és levelének kivonatával, a keserű Narancs héjának és a Hólyagcseresznye gyümölcsének kivonatával, s mindez az antioxidáns, védelmező és rugalmasságot előidéző tevékenység kifejtése érdekében.
Így lehet, hogy a folyékony emulzióval való minden masszázs alkalmával a bőr újra felfedezi frissességét és természetes ragyogását, harmóniába lépve az elbűvölő, pozitív energia érzésével, mely a Narancs Harmónia szaglása révén tör elő!

SZAPPAN Mandarin, keserű Narancs és Hólyagcseresznye kivonattal

Az egyik szimbólum, mely mindenkor a narancsszínhez társul, az a kiegyensúlyozottság. Nem véletlen, hogy a Narancs Harmónia termékcsalád szappanjának receptje kiegyensúlyozott kombinációja olyan növényi összetevőknek, melyek képesek védelmet és tonizáltságot biztosítani még az érzékeny hámréteg számára is, mely könnyen dehidratálttá válik és kiszárad a vízzel való rendszeres kontaktus miatt.

ILLATGYERTYA

Egy égő gyertya azonnal intim és fénylő melegség érzetét kelti: ebben az esetben ezt az érzést még inkább hangsúlyozza a Narancs Harmónia harmonikus és eredeti illata, amely mint a meleg, amelyre adott esetben vágyunk, természetes módon pozitív, jó kedélyállapotot, hangulatot idéz elő.
Pontosan az az atmoszféra ez, melyet mindannyian megélni óhajtunk otthonunkban!

ILLATTASAKOK FIÓKOKHOZ

Ruházataink illattasakokból kiáradó illatokkal való illatosításának régi és kedves hagyománya ma megújul egy valóban eredeti és nyugalmat adó energiával teli illattal: a Narancs Harmónia termékcsaládéval. Pozitív, magával ragadó lénye hosszú időre szállást vesz a szekrények mélyén.

ILLATOSÍTOTT PÁLCIKÁK

Igényelt és szükséges dolog, hogy a légteret, ahol élünk, szellőztessük, megszabadítva azt így a kellemetlen, zárt szagtól.
De még kellemesebb, amikor ez a „megszabadítás” inkább azzal társul, hogy mindenfelé eljuttatunk, kiterjesztünk ragyogó és fénylő energiával átitatott, pozitív közeget. Ez az az érzés, mely arra hív, hogy éljünk a Narancs Harmónia (termékcsalád) elegáns flakonba zárt illatával: ahhoz, hogy otthonukba, irodánkba lakóként beengedjük őket, nem kell mást tenniük, mint beleszúrni a rattan pálcikákat az illatos oldatba.
Hagyni kell, hogy a különleges illatok világa elhozza a nyugalom, a jólét légies üzenetét.