Aktualitás dátuma: 
2021. január 21., csütörtök - 11:00

Egyre több munkáltató felismeri.

A legtöbb embernek, aki álló, helyesebben nem ülő-munkát végez, a nap folyamán előbb utóbb valamilyen problémája keletkezik.

Felmérések szerint a felnőtt lakosság 70 %-ának lábproblémája van, amiről legtöbbjük nem is tud. 20 % -nak kifejezett láb deformitása van.

Az egyedi talpbetétek előnyei:

A lábbetegségek korai és nagyszámú volta miatt szinte mindenkinek hasznos, ha talpbetétet visel, főleg sport és munkavégzés közben. A lábak és a lábbetegségek sokszínűsége, egyedisége pedig az egyedi betét készítésének szükségességét, a lábkomfort és a teljesítmény összefüggése pedig az egyedi, ergonómiai talpbetét jelentőségét hangsúlyozza.

A munkavédelmi talpbetét ergonometriai jellemzői:

A Podiart által kifejlesztett modulrendszerű talpbetét, egyedileg, számítógép segítségével kialakított felszíne miatt pontosan illeszkedik a talphoz, ezzel stabilizálja a lábat, biztosabbá teszi a talajfogást.

A betét által kiváltott lábkorrekció pihenteti a lábszár és a láb izmait, ezért nem képződnek savas oxidációs termékek a vérben, melyek felelősek a fáradás során kialakuló általános rossz közérzetért. Az emberi test kb. felére, az izomtömeg 2/3-ára közvetlen hatással van a lábkomfort.

A láb korrekciója olyan helyzetbe hozza a láb struktúráját, hogy az azt mozgató inak és izmok optimális módon működjenek, megakadályozva a láb és lábszár teljesítményének romlását. A beteg, korrigálatlan láb balesetveszélyes, ügyetlen.

A talpbetét munkához:

·         természetes és korszerű szintetikus, bőrbarát anyagokból készül. Jobb közérzetet és kisebb gombásodási hajlamot eredményez.

·         viselése előnyösen befolyásolja az alsóvégtagi, csípő és gerinc megbetegedések előfordulását, ezzel csökkenti a táppénzen töltött időt.

·         a testi jó közérzet, a betegség hiánya alapfeltétele bármilyen értelmes és produktív szellemi, fizikai munkavégzésnek.

A Podiart elnyerte, az AUDI HUNGARIA MOTOR KFT. által 2016-ben kiírt 3 évre szóló, munkavédelmi talpbetétre vonatkozó többfordulós pályázatát. 2016 végéig, közel 500 betétet készített.

                                                                                                                                                                                                forrás: Podart Kft.

                                                                                                               Dr. Kökényesi Imre
                                                                                                               sebész-podológus)

Ingyenes bolti talpvizsgálat foglalás