Az Üzlet nyitása után nem sokkal, egy kellemes arcú fiatalember áll meg a kirakat előtt, és különös fénnyel az arcán, mosolyogva, hosszasan nézte a kiállított kozmetikumokat. Túl hosszasan. Legalábbis ahhoz mérten amit egy férfitól várnánk ebben a helyzetben. Már kezdtem magam furcsán érezni, ezért egy kis katalógussal a kezemben megszólítottam és felajánlottam, hogy vigye le nyugodtan. Megköszönte és elment.

Két nappal késöbb újra megjelent és kedvesen egy olasz dió sampont kért. Mondván, hogy Ő évekig ilyet használt és régóta nem jutott hozzá.

Papként öt évet élt és tanult Rómában és mindent tud a L'Erbolarioról. Örömmel vette, hogy már Miskolcon is hozzájuthat. Sőt szívesen lefordítja az össze olasz nyelvű katalógusunkat. Hálásak vagyunk érte, szerintünk az ég küldte!  Be is tartotta amit ígért. Itt olvashatjátok az első fordítását a Rét királynői illatcsaládról: A RÉT KIRÁLYNŐI

Amikor a levegő kissé meleg és enyhe lesz, s amikor úgy tűnik, hogy a napsugarak ébredést ajándékoznak az elszunnyadt Természetnek, nincs semmi hívogatóbb, mint egy séta a lágy és zsenge rét elterülő zöldjén, ahol előtűnnek kicsiny illatos virágok, melyek önkéntelenül magukkal ragadják a tekintetünket: ezek a rét…Királynői! Így nevezik a fehér, törékeny krémszínükről ezeket az illatos virágokat, s olyan név ez, melyet nem csak a réteken való elterjedt voltuk inspirált, hanem I. Erzsébet, Anglia királynője is, aki különösképpen kedvelte azokat lágy külsejük és az illatuk miatt, olyannyira, hogy szobái gazdagítására használta ezt a ragyogóan fehér virágot.

Nem hiányoznak a tavaszi rétekről a kedves Margarétácskák, melyek reggel a hajnali fényre kinyitják apró kis fehér szirmaikat, hogy aztán a sötétedésre újra bezáruljanak, s amelyeket a gyerekek szeretnek összegyűjteni, s ajándékba adni édesanyjuknak: a virágok nyelvén talán éppen ezért jelképezik a tisztaságot (ártatlanságot). Aztán, ki ne tépkedte volna valaha szirmaikat mondogatva a híres „szeret, nem szeret”-et, hogy megismerje szerelmesének érzéseit? A réteket más virágok is lakják, mint a Kamilla, mely a görögből származik, s a „földi” jelentésű szót egyesíti az „alma” jelentésűvel, éppen az édes illata miatt, mely erre a gyümölcsre emlékeztet. Nos, ezen három ily kicsiny virágból az Erbolario Növénykozmetikai Kutatócsoportja elő tudta hozni a bőr és a test jóléte szempontjából nagymértékben jótékony kivonatokat, s azokat bölcsen be tudta zárni a rét Királynői sorozat nagyszerű termékeibe. A Rét Királynői biológiai kivonata antioxidáns és védelmi funkcióval büszkélkedik, a Margaréta biológiai kivonata tonizáló hatást fejt ki, s a tevékenységet teljessé teszi a Kamilla kivonata, mely feltűnően puhító hatású a legérzékenyebb bőr örömére. Minden receptúrában a hatásukat segítik és növelik más kitűnő növényi származékú összetevők, azzal a szándékkal, hogy a kellemes jólét érzését kínálják föl, s a mindennapi tisztálkodás minden alkalmával lágyságot, feszességet és tartást garantáljanak a bőr hámrétege számára. Ezenkívül egyszerűen egyedülálló, ártatlan illatba is öltöztetik a bőr, mint amilyen a Természet az újjászületésének évszakában.

HABFÜRDŐ Rét Királynője, Margaréta és Kamilla kivonattal

Rét Királynője, Margaréta és Kamilla…szépséges, kicsiny tavaszi virágok képzeletbeli özöne teszi különösen értékessé a fürdés vagy zuhanyzás mindennapi rituáléját ezzel a finoman illatosított Habfürdővel! Mert nem csak ez a finom, ártatlan illat tükrözi vissza az ő fölöttébb kellemes, lágy illatukat, hanem az ezen virágokból az Erbolario Laboratóriumaiban nyert kivonatok is ápolják a bőrt célzott antioxidáns, puhító és frissítő hatásukkal. A Rizs fehérjéinek és a Zab Aminosavjainak köszönhetően a bőrt láthatatlan védő filmréteg borítja, hogy gondosan megőrizze annak teljes természetes hidratációját.

FOLYÉKONY TESTÁPOLÓ KRÉM Rét Királynője, Margaréta és Kamilla kivonattal

Szeret, nem szeret…ez az ismételgetett és ritmikus kérdés, mellyel a Margarétához, a kicsiny, finom tavaszi virág felé fordulunk, hogy megismerjük szerelmünk jövőjét. Bizonyos, hogy ez a kicsiny virág szeretettel fordul a test bőrfelülete felé, amikor a krémes, hívogató emulzió összetevőiben jelenlévő kivonatával minden tonizáló figyelmét annak szenteli. A Rét Királynője és a Kamilla egészen kicsiny szirmaiból nyert kivonatai is hozzáadják jótékony antioxidáns és védő hatásukat a Margarétáéhoz: ezen növényi összetevőknek köszönhetően, ezzel a krémmel végzett masszázs a bőrszöveteknek lágyságot és rugalmasságot kölcsönöz.

PARFÜM – Zöld lomblevél, Bois de Rose (Rózsaerdő), Kamilla, Rét Királynője, Cédrusfa

Ez a meggyőző illat a Természet ébredésének napjaiban érezhető lágy illatból merít ihletet. Fő összetevőiben találkoznak a rét virágainak tiszta illatai az erdő egészen könnyű illataival, felszínre hozva így az egyszerűség végtelen szépségét.