„Túl van egy emlőműtéten. A műtét testi és lelki következményeit, az esetleges utókezelést mellékhatásait mindenki másképp éli meg.
Nem könnyű a korábbi élethez – mint nő – visszatérni. De elérkezik a pillanat, amikor önmagának is segítenie kell, hogy visszanyerje önbizalmát, életörömét, magabiztosságát. Nem szabad elfelejtkeznie arról, hogy azok a belső értékek, amelyek jó baráttá, szerető társsá és gondoskodó anyává tették, a műtéttel nem változtak. Minden, ami fontos volt Önnek a műtét előtt az továbbra is része marad az életének.”
Moór Mariann
Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész
 
Az önbizalom és az életöröm visszaszerzésének útján az első fontos lépés a külső megjelenés.  Ehhez nyújtunk segítséget. A Nő Örök Egészségbolt valódi küldetése itt teljesedik ki.  Üzletünk gyógyászati segédeszközboltként működik, ahol vénybeváltás mellett, protézissel és melltartóval látjuk el az érintett hölgyeket. Alapkoncepciónk volt, hogy a mellműtéten átesett nő, egy olyan helyen kapja meg a protézist és a melltartókat -sok esetben életében előszőr - ahol a körülmények nem azt sugallják, hogy Ő bármivel is kevesebb, mint a többi nőtársa. Nem egy általános gyógyászati segédeszközboltban a több ezer segédeszköz között, minden intimitást mellőzve, hanem egy speciálisan kialakított, igazi Női boltban, maximális figyelmet törődést, időt, és széles választékot biztosítva. A Nő Örök Egészségboltban a teljesen egészséges és az érintett nők egymás mellett közösen tudnak vásárolni, sokszor nem is tudva a másik állapotáról.  Ehhez a professzionális termékekkel az Amoena és az Anita nyújtja a hátteret.

 

Hogyan tovább?

Rehabilitáció a műtét után

Test és a lélek

Az emlődaganatos megbetegedések tényét, egy melloperáció testi és lelki következményeit, az esetleges utókezelése mellékhatásait minden nő másként éli meg. A mell – a nőiesség, a szépség szimbóluma – elvesztésébe nehéz belenyugodni. Még csökkentett radikalitású műtét is komoly lelki megrázkódtatást jelenthet, hiszen mellműtét után a legfontosabb kérdés:

Leírás: C:\Users\Acer\Downloads\Dollarphotoclub_88575607.jpg


-        Vajon észre veszik-e mások?

-        Láthatnak- e rajtam változást?

 

A műtét után egy bizonyos fokú depresszió, félelem, szorongás a betegséggel együtt járó tünetektől, az ismeretlen jövőképtől, az életminőség megváltozásától teljesen természetes.

Nem Ön az egyetlen, aki együtt éli át a bizakodás és a reménytelenség érzését. Ne szégyellje, bátran ossza meg félelmeit azokkal, akik közel állnak Önhöz.

Bármekkora is a bizonytalanság, a gyógyulásának legfontosabb feltétele az Ön személyisége, gyógyulásba vetett hite. A megküzdés vállalása, az érzelmi stabilitás, a pozitív gondolkodásmód megkönnyíti a gyógyulást, az új helyzet elfogadását, az önbizalom visszaszerzését.

 

 

Vissza a teljes élethez

Életmód

Táplálkozás

A gyógyuláshoz, az egészséges életmódra való törekvés nagymértékben hozzájárul. A kiegyensúlyozott gondosan összeválogatott étrend fokozza a szervezet ellenálló képességét, az immunrendszer erősödését. Fontos, hogy étrendje elegendő vitamint, ásványi anyagot, rostot, fehérjét tartalmazzon. Étrendjében kerülje a zsíros ételeket, részesítse inkább előnyben a sovány húst, a halat, a baromfit. A teljes kiőrlésű gabonából készült barna kenyér jóval egészségesebb, mint a fehér kenyér, a zsemle, vagy a kalács. Étrendje tartalmazzon sok zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket. Kávé helyett fogyasszon inkább gyógyteát. Egészségesebb, ha naponta ötször kisebb mennyiséget eszik. Fontos azonban, hogy mielőtt bármilyen „szelíd” gyógymódot (pl. Böjt) kipróbál, feltétlenül kérje ki orvosa tanácsát.

Mozgás, kikapcsolódás

Fontos a rendszeres mozgás, séta, kirándulás, úszás és a friss levegőn tartózkodás. Végezzen tornagyakorlatokat, de a fokozatosság elvét tartsa be. Mindig csak annyit mozogjon, amennyi jól esik, amennyit megerőltetés nélkül el tud végezni.

A testi-lelki kikapcsolódás, a relaxáció jótékonyan befolyásolja a szervezete ellenálló képességét. Sokféle módszer vezethet el a teljes ellazuláshoz. A meditáció, a jóga, egy könnyű masszázs, megnyugtató zene hallgatása hozzájárul a lélek felüdüléséhez. A legegyszerűbb módszer azonban a mindennapi kiadós alvás és pihentető mély álom. Járjon színházba, társaságba, élvezze családja, barátai szeretetét.

Leírás: C:\Users\Acer\Downloads\Dollarphotoclub_73498096.jpg

 

Partnerkapcsolatok

Semmiről nem kell lemondania. Ne engedje, hogy a műtét következtében kialakult gátlásai korlátozzák partnerkapcsolatában. Segítsen Önmagának és partnerének az új helyzet elfogadásában. Legyen türelmes, hagyjon időt mindkettőjüknek. A nyílt, őszinte beszélgetések a stabil a stabil párkapcsolatokat csak erősítik, és az összetartozás érzése megnő. Legyen mindig ápolt és bízzon önmagában, vonzerejében. Ne feledje a személyisége a műtéttel nem Leírás: C:\Users\Acer\Desktop\Weblap modulok\A Mellemért\Ált.inf.3.kép.jpgváltozott

 

Az önbizalom visszaszerzése és a test szimmetriájának helyreállítása

A mellműtét esztétikai, kozmetikai, szervi következményeit megfelelő külső mellprotézissel, vagy a mell rekonstrukciójával lehet helyreállítani. A plasztikai sebész lehetőségeiről sebészorvosa tájékoztatja Önt. Egy bizonyos időt azonban várni kell ahhoz, hogy ilyen sebészeti beavatkozást elvégezhessenek. Mindenképpen kérje orvosa tanácsát.

Mellműtét után a külső megjelenés helyreállításának legtermészetesebb módja egy megfelelő méretű és formájú külső szilikon protézis kiválasztása. A mellprotézis egy speciális melltartóban viselhető, így nincs szükség semmilyen további sebészeti beavatkozásra és az egészséges mell későbbi méret- és formaváltozáshoz történő alkalmazkodás is bármikor lehetséges.

A Nő Örök Egészségbolt az Amoena és az Anita termékeinek széles választékával, türelmes, odaadó figyelemmel, tanácsadással biztosítja Önnek a műtét utáni közvetlen és a végleges megoldást is.

Leírás: C:\Users\Acer\Downloads\Dollarphotoclub_73074481.jpg

Forrás: Beszéljünk róla…. melletted állunk. Anita tanácsadó kiadvány