AquaGarden - Tengeri alga kalcium 150 g

Vitaminokat és kalciumot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény édesítőszerrel.
Lithothamnium calcareum és Phymatolithon calcareum algákból kivont kalciumból.

Honnan is származnak ezek a magas kalcium tartalommal bíró algák?

A Lithothamnium calcareum alga Nyugat-Európa magas ásvány tartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, amely testünk számára az egyik legfontosabb ásványi anyag. 
A Phymatolithon calcareum szabadon él Anglia és Írország partjainál, világos, tiszta vizekben, 0-25 m mélységben. 

A kalcium szükséges a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához. A tengeri algából nyert kalcium struktúrája méhsejtes, így könnyebben felszívódik a gyomorban. Ennek köszönhetően a szervezetünk gyorsan és könnyen felhasználhatja.
A B1- és B6-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer normál működésében és részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban.
A D3-vitamin fontos, mivel hozzájárul a kalcium normál felszívódásához és hasznosulásához.
A termék xilittel van ízesítve. A xilit édesítőszer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait. Megtalálható a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a xilit nem ártalmas a fogakra nézve. mert a szájban megtalálható baktériumok nem képesek felhasználni szuvasodást előidéző savak termeléséhez.

Ajánlott napi adag: 5 g por (két csapott teáskanál) naponta, önmagában vagy vízben feloldva.
Kiszerelés: a termék 30 napi adagot tartalmaz.
Összetevők: rizs keményítő por; Aquacal (ásványi anyag por Lithothamnium calcareum és Phymatolithon calcareum algákból); rizs por; frukto-oligoszacharid; galakto-oligoszacharid; édesítőszer: xilit; csomósodásgátló: magnézium-oxid; tiamin-hidroklorid (B1-vitamin); cink-oxid; piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin); kolekalciferol (D3-vitamin).
Hatóanyagok a napi adagban (5 g):

  Mennyiség NRV*
Kalcium 500 mg 62,5 %
B1-vitamin 12,5 mg 1136,4 %
B6-vitamin 1,75 mg 125 %
D3-vitamin 3,125 mcg (125 NE) 62,5 %

*NRV: felnőttekre vonatkozó napi referencia érték

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani! 

Nettó tömeg: 150 g
OÉTI not. szám: 8867/2011