HUNZA BARACK magkivonat búzafűvel és acerola C-vitaminnal, 120 db kapszula (H)

120 db növényi kapszula. Természetes alapú étrend-kiegészítő készítmény.
A búzafű a búza zsenge hajtása, amelyet közel 5000 éve alkalmaznak az alternatív gyógyászatban. A búzafű kivonat olyan, a szervezetünk számára hasznos anyagokat tartalmaz, mint a különféle aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek és klorofill. Legtöbbször a növényt kipréselt lé formájában fogyasztják el, azonban a búzafűből nyert por formájú kivonat is egyre nagyobb teret nyer magának, ami köszönhető annak, hogy jóval egyszerűbb a porított kivonat alkalmazása, illetve aki nem szereti a búzafű levének ízét, annak sem jelent akadályt a fogyasztása.


A kapszulákban található sárgabarackmag kivonat a Himalája egy magaslati völgyéből, Hunza földről származik. Az ott élő emberek mindennapi táplálékának részét képezi a sárgabarack, melyet teljes egészében felhasználnak étkezéseikhez. A Hunza népcsoport tagjai között igen magas számban élnek 100 évesnél is idősebb emberek. A Hunzák életerejének titka vélhetően a mértékletes étkezési szokásaikban és a sok ezer sárgabarackfában rejlik. 

Az acerola, másik nevén a barbadosi cseresznye, egy élénkpiros színű, csonthéjas, kisméretű, körülbelül 1-3 cm átmérőjű gyümölcs. Főként olyan dél- és közép-amerikai államokban honos, mint például Mexikó, Peru és Brazília. Magas természetes C-vitamin tartalma, emiatt az acerolából készült gyümölcslevet Brazíliában és a környező országokban a narancslénél jóval nagyobb mennyiségben fogyasztják. Bioaktív anyagai révén előszeretettel alkalmazzák a természetgyógyászatban is. Mindezek mellett az acerola gyümölcs gazdag forrása a különböző ásványi anyagoknak valamint vitaminoknak is. 

A készítményben lévő, acerola kivonatból származó C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segíti a szervezet energiatermelő anyagcsere-folyamatait, ezzel hozzájárulva a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Összetevők: sárgabarackmag kivonat; acerola kivonat; zöld búzafű kivonat; csomósodásgátló anyagok: magnézium sztearát, aerosil: kolloid szilícium dioxid; kapszula anyaga: HPMC (hidroxi-propil-metil-cellulóz).
Ajánlott napi adag: 4 x 1 kapszula.
Kiszerelés: A termék 30 adagot tartalmaz. 
Hatóanyagok a napi adagban (4 kapszula):

Sárgabarackmag kivonat 1200 mg
Zöld búzafű kivonat 240 mg
ebből C-vitamin 40,8 mg (51 % NRV*)

*NRV: felnőttekre vonatkozó napi referencia érték 

Nettó tömeg: 62,4 g / 120 kapszula

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

OÉTI notifikációs szám: 12684/2013.