Aktualitás dátuma: 
2017. szeptember 21., csütörtök - 17:00

Te melltartóban alszol vagy nélküle?

Ahány nő, annyi féle mell. Kicsi, nagy, kerek, lapos, hegyes… és valahogy mindig felmerül a kérdés, hogy éjszakára viseljünk-e rá melltartót? Kérhetnék a tudomány segítségét, de a két tábor – aki a viselete mellett van és aki szabadon hagyja – egyikének érveit sem tudnák 100%-an alátámasztani.

Mára már, azon tanulmányok alapján melyek a témában készültek kijelenthetjük, hogy az egészségünkre nincs közvetlenül hatással. Persze most a szélsőségektől tekintsünk el.

A témában gyakran idézik Dr. Seth Rankin-t (a London Doctors Clinic egyik alapítója) aki a következőket mondta:

„A mellek megereszkedése egy kiküszöbölhetetlen, természetes folyamat az idő előrehaladtával, ugyanis a kötőszövetek lassacskán elvesztik a rugalmasságukat, ezt rendkívül sok tényező befolyásolhatja. – A terhesség és a szoptatás következményei, genetikai adottságok, a dohányzás, hirtelen súlyváltozás, sőt még a túl intenzív kardió gyakorlatok is. Ezek sokkal inkább hatnak a mellek rugalmasságára, mint a melltartóban való alvás.” *

Természetesen ezen felül sem a legegészségesebb melltartóban aludni, mert a túl szűk darabok gátolhatják a normális nyirokrendszeri keringést, illetve a vérellátást. A merevítős melltartó pedig szúrhatja   testünk, és ugye kínozni nem akarjuk magunkat egész éjjel.

Ami pedig a mell formájának megőrzését illeti, bizony be kell látnunk, hogy az öregedés során a mell szöveteinek nagy része zsírszövetté alakul, a tartószalagok rugalmasságukból veszítenek, így mindenképpen veszítünk kerekségéből.

Ha jobban esik a melltartó viselete az éjszakai órákban is – így van ezzel néhány nagyobb mellekkel rendelkező nőtársunk – akkor ügyeljünk rá, hogy puha, kényelmes, merevítő nélküli darabot válasszunk.

 

Tehát mindenki alhat úgy, hogy neki jól esik és kényelmes akár melltartóban, akár anélkül.

 

*az idézet a cosmopolitan.hu oldalról való

 

Ha igazán kényelmes melltartót keres, látogasson el hozzánk A Nő Örök Egészségboltba és válogasson kedvére az Anita kényelmi melltartóiból.