Aktualitás dátuma: 
2016. július 28., csütörtök - 13:15

Ha mozgásszervi betegséggel kapcsolatos fájdalmad van, akkor ezt jó ha tudod.....  Információk elsőkézből a fájdalomcsillapításról Dr. Poncsák Csabától, akivel volt alkalmunk beszélgetni egy új területről, az orvosi kollagénről.

Milyen készítményeket használ a mozgásszervi betegeknél ennél a kezelési módnál?

MD orvosi kollagént  ampullákat ,amely antioxidánsokat,növényi extractumokat is tartalmaznak még,de az orvosi gyakorlatban használt gyulladáscsökkentő hatóanyagokat(steroidot,non-steroidot )nem. Tehát  csak természetes hatóanyagokkal érünk el javulást,gyógyulást.

A kollagén terápia termékeit Olaszországban ,Milánóban szigorú gyártási előírásoknak megfelelően állítják elő.

A cég már 10 éve  a világ több mint 20 országában értékesíti termékeit több mint 10 000 orvos számára.

Patikában megvásárolható ?

A termékek patikában,drogériákban,gyógynövényboltokban,gyógyászati segédeszköz boltokban nem vásárolhatóak meg. Kizárólag a kezelő orvos férhet hozzá.

Miskolc és környékén sokan foglalkoznak ezzel a terápiával?

Nem, amikor évekkel korábban először Budapesten találkoztam ezzel a gyógyítási móddal már akkor is elmondták nekem ,hogy elsősorban a fővárosban és annak környékén foglalkoznak ezzel orvoskollégák- és a helyzet azóta sem változott.

Kelet –Magyarországon kevesen foglalkoznak ezzel a kezelési módszerrel.

Mennyibe kerül a terápia?

A kollagén terápia fizetős,térítési díjas szolgáltatás. Térítési díját a magánorvosi rendelést végző orvos határozza meg,tehát nem fix-állandó díja van mint például a jogosítvány háziorvosnál való érvényesítésekor. A kezeléskor a fővárosi ár alá mentünk, a terápiát kedvezőbb áron biztosítjuk a betegeink számára.Egy ampulla beadása 5000 Ft-ba kerül.

Ez egy tüneti terápia,tehát csak fájdalomcsillapító hatása van?

Nem, az orvosi kollagén terápia nem tüneti terápia hanem  oki terápia.

Fájdalomcsillapító hatása mellett , az injekciós  kúra csökkenti a lágyrészek túlfeszülését,javítja az adott terület vérellátását- erősíti a mozgásszervi rendszert ,az ízületet tartó inakat ,szalagokat. Tehát elősegíti az ízületi alkotórészek regenerációját.

Az orvosi kollagén terápia kombinálható más kezelési eljárásokkal is.

Mennyi ideit tart egy kezelés?

Mindenképpen kúraszerűen ajánljuk a kezelést. Akut esetben az első hetekben heti két kezelés szükséges, majd heti egy alkalom elég. Összesen 6-8 inj.beadása szükséges véleményünk szerint.

Krónikus betegeknél heti egy kezelés elégséges.

Hova kell beadni az injectiókat?

Az adott  fájdalmas  területet kezeljük, vékony mezoterápiás tűvel( 30 G) a bőr alá több helyre injektálva.

Milyen mellékhatások lehetnek?

A szúrás helyén átmenetileg enyhe bőrpír jelentkezhet. A kezelést követően enyhe fejfájás is jelentkezhet  -ami  bő folyadékfogyasztással megelőzhető.

 

További információért keresse Dr. Poncsák Csaba háziorvost, az Iris medical fájdalomcsillapítási stúdió vezetőjét, 06 30 624 7748 telefonszámon, illetve érdeklődjön A Nő Örök Egészségboltban.