Aktualitás dátuma: 
2021. február 24., szerda - 10:15

Normális, hogy a mell alatt ödéma keletkezik a merevítőtől? Hát nem az! Hogyan válasszak melltartót?

Te a tökéletes melltartót viseled? Azt melltartót megtalálni, még ha van is választék, akkor sem egyszerű feladat, és ráadásul sokszor választék sincs! Főleg, ha nagyobb kosaras, minőségi melltartót keresünk Miskolcon. Ahány nő, annyi mellméret és forma létezik. Ráadásul egy nő mellének mérete nem állandó. Befolyásolja az esetleges fogyókúra, várandósság, szoptatás, hízás, menstruáció, fogamzásgátló szedése. Sok nő mindennapjait keseríti meg egy-egy rosszul megválasztott melltartó, amely egész nap zavarhatja viselőjét, ezzel növeli a stressz hatást.

A megfelelő melltartó kiválasztásához elengedhetetlen a méretünk megállapítása. Ehhez több táblázat is található, de a legjobb, ha szaküzletet keresünk, és ott kérjük az eladó segítségét. (Hidd el, hogy van olyan hely ahol ezt meg is kapjuk.) Azonban nem elég csupán a megfelelő méretet kiválasztani, fel is kell próbálni, mert egyáltalán nem biztos, hogy tökéletesen illeszkedik felsőtestünkhöz.
Próbálásnál a pántnak nem szabad sem lecsúsznia, sem bevágnia a bőrbe. Két ujjunknak be kell férnie a pánt alá. A kosárnak tökéletesen kell simulnia a keblekre. Lehajolva, karjainkat felemelve, illetve oldalra dőlve tesztelhetjük. Ha felül vagy oldalt kibuggyan belőle a mellünk, akkor nem a nekünk való melltartóval van dolgunk. Nagyon fontos, hogy a hátrésznek a lapockák alatt vízszintesen kell elhelyezkednie. Ha a pántok beállítása után is elmozdul a melltartó, válasszunk másikat.

Nagy mellek esetén tanácsos teli kosaras, széles pántú melltartót választani, abból is olyat, ami nem nyomja le a melleket. A merevítő a mell vonala alatt kell, hogy fusson, nem pedig rajta. A kis melltartók kedvező tulajdonsága, hogy általában szebben vannak díszítve, bár a nagy kosarasok esetében is találhatunk nagyon dekoratív darabokat.

Edzéshez akkor is vegyünk fel sportmelltartót, ha egyébként nem hordunk.
A mozgás okozta mell megereszkedés visszafordíthatatlan folyamatát nagyban megfékezi egy jó minőségű darab. Ez a kisebb kebelmérettel rendelkező hölgyeket is érinti.

 

Várlak szeretettel benneteket A Nő Örök Egészségboltban, ahol biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb melltartót.

 

Melltartóink:

http://www.nagykosarasmelltarto.hu

Ingyenes bolti talpvizsgálat foglalás